Administratiewerk thuis uitvoeren

Wat zou het super zijn als je niet elke meer in die file hoeft te staan. Ga er dan eens voor en probeer eens iets anders. Ga de uitdaging aan en ga thuis werken. Velen hebben de stap al gezet en lees hun ervaringen eens. Collega’'s ga je misschien missen, de file niet!

Je kunt online boekhouden en alles wordt keurig bijgehouden. Je hebt orde en overzicht zoals dat hoort bij een goede administratie.

Welke administratie ga je thuis uitvoeren?

Voor jezelf of voor je werkgever. In dit laatste geval hoef je niet meer naar kantoor. Je begint wanneer je wilt en vult zelf je dagen, uren met al dan niet werken. Natuurlijk als je voor een werkgever werkt heb je zo je afspraken. Maar de precieze invulling maak jezelf. Zijn de kinderen een keer ziek dan kunnen ze goed “uitzieken”en hoeven ze niet half ziek naar school omdat jij buiten de deur moet gaan werken. Zorg wel voor een fijne werkplek in huis waar je ongestoord kunt werken. Een goede computer is niet overbodig. Maar als een werkgever achter het thuiswerken staat zal dit geen probleem zijn die van de baas te krijgen. Zo eens in de paar weken ga je naar kantoor en je kunt thuis weer een tijdje vooruit. Contact leggen met het bedrijf is vanuit huis ook heel goed mogelijk, spreek opbeltijden met elkaar af. Dit komt dan in het ritme van de week te zitten. Misschien zijn vergadertijden te overwegen vanuit huis. Dit scheelt jou veel reistijd en file ergernis en de baas scheelt het in de reiskosten.

Ga je ervoor om administratief werk thuis uit te voeren dan vraagt dat wel om zelfstandigheid en discipline. Niemand kijkt naar je om, of je wel of niet aan het werk bent en toch zul je je werk op gezette tijden klaar moeten hebben. Dus er wordt een behoorlijke zelfsturing van je gevraagd. Kun je dat aan, begin er dan gewoon aan.

Uitzoeken

Zoek je thuiswerk in de administratie dan begin je je zoektocht op het internet. Lukt dit niet meteen dan wed je op meer paarden en ga je ook solliciteren bij een bedrijf. Misschien is het in de toekomst mogelijk voor dat bedrijf van huis uit de administratie bij te houden. De ontwikkelingen gaan maar door. Dat geldt voor elk bedrijf en als er kosten te besparen zijn, in dit geval reiskosten, dan is het voor het bedrijf ook interessant. Vraag een gesprek aan en kom met een goed voorstel. Je werkgever zal je een luisterend oor bieden als je met nieuwe ideeën komt. En wellicht ben jij de eerste in dat bedrijf die van huis uit werkt.